programmaprogramma

Trio Rembrandt Frerichs

Trio Rembrandt Frerichs

This guy sounds great!' zei saxofonist Michael Breckers over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Rembrandt is een pianist met een brede blik. Hij kent het Amerikaanse jazzrepertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen.

Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte. Rembrandt werd na zijn studie in New York en Den Haag direct gevraagd om les te geven aan verscheidene conservatoria.Met zijn trio richt hij zich voornamelijk op zijn eigen composities in de Amerikaanse en Europese Jazz, maar altijd in een geheel eigen stijl.

Het concert van het trio van Rembrandt Frerichs op het North Sea Jazz Festival werd door ‘Jazzism Magazine' bestempeld als ‘een van de hoogtepunten van het festival en het beste concert van 2011'! En de Spaanse krant ‘El Pais' schreef over hun optreden: ‘Een van de concerten die je moet zien op het Madrid Jazz Festival, is dat van het Rembrandt Frerichs Trio.' 

Rembrandt heeft net getekend bij Challenge Records International, dat ook albums van Hein van de Geyn, Toots Thielemans en Yuri Honing heeft uitgebracht. Rembrandt is nu op tournee om zijn nieuwe trio-cd ‘Continental' te promoten. Na optredens in Italië komt hij zaterdagavond naar cultureel café Bacchus, om daarna naar Rusland te vertrekken voor een concert in onder meer Novosibirsk! In mei gaat hij naar Pakistan voor een serie concerten.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
10 maart 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»