programmaprogramma

Erik Verwey Trio & Hermine Deurloo

Erik Verwey Trio & Hermine Deurloo

Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo en pianist Erik Verwey zijn beide muzikale vertellers die zich bewegen op de grenzen tussen jazz, pop en klassiek.

Nadat Hermine vorig jaar het debuutalbum van Erik hoorde, belde ze hem op voor een opnamesessie en dat bleek een schot in de roos. Haar melodische speelstijl blijkt perfect te passen in de

lyrische stukken van Erik. De ondersteuning van drummer Daniël van Dalen en bassist Hendrik Müller van het Erik Verwey Trio heeft geleid tot een unieke muzikale belevenis.

About a Home is een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dat met zich meebrengt. Erik heeft, op dit thema geïnspireerd, 10 nieuwe stukken geschreven voor de unieke sound van Hermine. De muzikale portretten vormen samen een verhaal en kenmerken zich als sterk melodisch, ruimtelijk, toegankelijk en dynamisch.

Het geluid van de mondharmonica roept associaties op met filmmuziek. Filmische improvisaties zijn dan ook een leidend onderdeel van de muziek, met hoofdzakelijk wortels in de jazz en plaats voor zowel Hermine als alle drie de leden van het trio.

Het album About a Home is in januari 2023 in de studio opgenomen en wordt aankomend voorjaar uitgebracht. De afgelopen tijd heeft het trio met Hermine o.a. concerten gegeven in Theater Orpheus en op het Utrecht Jazzfestival. Binnenkort (6 mei) ze o.a. geboekt in de Verkadefabriek, Den Bosch.

Line-up: Erik Verwey op piano, Daniël van Dalen op drums, Hendrik Müller op bas en Hermine Deurloo op mondharmonica

Deze video geeft een impressie van de muziek van Erik en Hermine:

 


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: zaterdag 30-09-2023, 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 12,505; jongerenticket € 10 (t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN)
Inlichtingen: bij Pierre Tuning


 in samenwerking met


Archief

 

 

Locatie:
Bacchus

Tijd:
zaterdag 30 september 2023, 20.30 uur

Toegang € 12,50; jongeren €10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»