programmaprogramma

Varekamp Celebration Band

Varekamp Celebration Band

(foto: Anoek van Nunen - Klein)

Op zaterdag 27 Augustus viert Michael Varekamp zijn 54e verjaardag in zijn lievelings jazzclub Bachus. Speciaal voor deze gelegenheid komt hij met musici die al jaren horen bij zijn trouwe clan en met wie hij in veel gevallen al meer dan 25 jaar samenspeelt. De wortels gaan terug tot o.a. het Koninklijk Conservatorium en de baanbrekende band Fra Fra Sound.

Trompettist Michael Varekamp speelt al dertig jaar over de gehele wereld met een verscheidenheid aan muzikale projecten. Zo werkte hij met David Murray, Branford Marsalis en maakte hij deel uit van het Europese quintet van Miles Davis alumnus Sonny Fortune. Hij trad o.a. op in Jazz at Lincoln Center New York en ontving in Japan de Kobe Award. Hij schreef muziek voor de film Shabu die in 2021 de IDFA Award won voor beste jeugddocumentaire en tourt komend seizoen door de theaters met de voorstellingen ‘Pryor’ waarvoor hij ook de muziek schrijft en ‘Helden van Toen’ met zijn vaste gezelschap The Legends.

Zij verdiepen zich in blues, een wezenlijk onderdeel van de jazz dat in alle vormende periodes een vitale rol heeft gespeeld. Van Louis Armstrong tot Miles Davis en van Duke Ellington tot eigen werk.

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing...’ - Le Monde, Paris

Line Up: Michael Varekamp - trompet/zang, Efraim Trujillo -  saxofoon, Wiboud Burkens - toetsen, Harry Emmery - contrabas


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: zaterdag 27 augustus 2022, 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 20; met (duo)vriendenkaart € 15; jongerenticket € 10 (t/m 25 jaar)
Combikaart voor alle drie concerten: regulier tarief € 40; met (duo)vriendenkaart €30
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop


 

in samenwerking met


Archief

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
zaterdag 27 augustus 2022, 20.30 uur

Toegang € 20; vrienden €15; jongeren € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»