programmaprogramma

The New Conrad Miller Trio

The New Conrad Miller Trio

Jazzliefhebbers én muzikanten moesten er lang op wachten, maar eindelijk mag het doek in de theaters weer open en trappen we op zaterdag 12 juni aanstaande in het sfeervolle theater van Bacchus af met niemand minder dan The New Conrad Miller Trio.


Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop


Line-up:
Coen Molenaar, piano
David de Marez Oyens, bass
Enrique Firpi, drums


Het nieuwe jazzgezelschap van pianist en componist Coen Molenaarlevert met zijn CD Con Alma gelijk een opvallende introductie af. Molenaar tourt al jaren met meestergitarist Jan Akkerman en timmert succesvol aan de weg met zijn jazzfunk groep Tristan. BassistDavid de Marez Oyens werkte samen met een pluimage van artiesten zoals Michel Petrucciani, Margriet Eshuis en Denise Jannah. Het derde lid, Enrique Firpi,is een veelzijdige drummer die speelde met onder meer Deborah Carter, Lilian Vieira en Izaline Calister. Gezamenlijk vormen deze drie muzikanten een verrassend trio.

Die verrassing zit ‘m in een soort van tegenstrijdigheid tussen de musici. Vanaf de aftastende sfeer in de melodieuze openingstrack Blue Turtle lijkt het wel alsof de drie spelers ieder een eigen afslag nemen, terwijl ze qua swing en timing toch op dezelfde golflengte blijven. En dat fascineert. De groep beperkt zich niet tot één genre. Het trio voert de luisteraar mee door twaalf composities met een open karakter waarin heden en verleden samenkomen in een kleurrijk palet van stijlen en ritmes. Dat levert maximaal effect op. Zuid-Amerikaanse ritmepatronen en harmonieën vloeien over in traditionele jazz, maar ook soul en blues duiken op. Het resultaat is lyrisch en vol schoonheid. De muzikanten klinken virtuoos, maar schitteren vooral door de emotie in hun spel en dat is een streling voor het oor. Sounding Silence is niet alleen een van de fijnste debuutalbums zo vroeg in het nieuwe jaar, The New Conrad Miller Trio is ook zonder twijfel een van de beste en avontuurlijkste Nederlandse jazzformaties van de afgelopen tijd.


Het jazzconcert begint om 20.00 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert. Afstand houden en mondkapjes dragen bij verplaatsingen door de zaal blijven helaas nog verplicht. Blijf zo veel mogelijk op uw plaats zitten. De bar mag weer open, bestellingen worden aan tafel opgenomen en uitgeserveerd. Betalen alleen per PIN. 


Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304

in samenwerking met

Archief

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
zaterdag 12 juni 2021, aanvang 20.00 uur

Toegang € 15; voor leden KCA Jazzclub € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»