programmaprogramma

Quartzite 4tet

Quartzite 4tet

Het jazzconcert met het internationale Quartzite 4tet moet helaas worden uitgesteld. Een van de bandleden zit vast in Italië. We hopen hen later in het seizoen alsnog naar Bacchus te kunnen halen.


Het Quartzite 4tet is een internationale band gevormd door jong talent, bestaande uit vibrafonist Marko Jugovich (IT)(vanavond Julien Moussiegt (Fr)), saxofonist Wietse Voermans (NL), bassist Alessio Bruno (IT) en drummer Elvis Homan (SLO). De bandleden ontmoetten elkaar op het Rotterdams conservatorium Codarts. Ze werden goede vrienden en smolten in 2016 als het ware samen tot een compacte rots van (muzikaal) kwarts ofwel Quartzite, de naam van hun succesvolle band.

De leden van het Quartzite 4tet hebben reeds een indrukwekkende lijst van onderscheidingen, waaronder Winner of the European Jazz Contest 2017 (Alessio Bruno), de Keep an Eye Award 2017 (Wietse Voermans), de Leiden Jazz Award 2017 (Elvis Homan) en de Hartman Award 2017 (Marko Jugovic).

In 2017 kwam ook hun eerste CD uit, getiteld Recrystallization. De band betrad inmiddels vele podia, waaronder Tivoli Vredenburg, LantarenVenster en De Doelen in Rotterdam, en toerde door diverse landen in Europa.

Het kwartet verkent op originele wijze de grenzen tussen jazz, eigentijdse klassieke muziek en rock. Verwacht fraai gestructureerde composities die ruimte laten voor avontuurlijke improvisaties.


 

 

Coronaregels KCA:

Wij doen er alles aan wat in onze macht ligt om het concert voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat kunnen we niet zonder de medewerking van onze bezoekers. Daarom vragen we extra aandacht voor de coronaregels van KCA in Bacchus:

  • Blijf thuis als jij of een huisgenoot krachten heeft. 
  • Het dragen van een mondkapje binnen is verplicht. Kom dus al binnen mét een mondkapje op. Als je aan tafel zit mag het mondkapje af.
  • Houd 1,5m afstand tot anderen en volg de standaard hygiënemaatregelen van het RIVM.
  • Maximaal 4 personen mogen bij elkaar zitten mits ze tot één huishouden behoren. Wij zijzen jou een tafel aan. Het zelf aan elkaar zetten van tafels of aanschuiven van extra stoelen is niet toegestaan.
  • De bar is gesloten, er kunnen helaas geen drankjes worden gekocht.
  • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.

Het concertbezoek in Bacchus is op eigen risico. 


 

Entree: € 10, voor leden KCA Jazzclub Bacchus € 5. Reserveren: koop je tickets in de KCA Ticketshop


Het jazzconcert begint op zaterdagavond om 21:00 uur; zaal open 20:30 uur.

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304

in samenwerking metArchief

Locatie:
cultureel café bacchus XL

Tijd:
zaterdag 14 november 2020, aanvang 21.00 uur

Toegang € 10, voor leden Jazzclub € 5

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»