programmaprogramma

Ben van den Dungen Quartet

Ben van den Dungen Quartet

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. John Coltrane ook wel bekent als 'Trane' geldt als een van de meest invloedrijke tenor saxofonisten aller tijden. Trane werd bekent tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de 'million bestseller' Kind of Blue op. Zijn eerste solo projecten sloegen in als een bom. De LP's Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker. In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.

Ben begon zijn concert carrière al in het begin van de 80-er jaren. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt op meer dan 80 cd's .

In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album Ciao City uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Trouw: 'Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt'. In 2016/2017 tourde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd 2Sessions.

Ben van den Dungen – saxen, Miguel Rodriguez – piano, Marius Beets– bas, Gijs Dijkhuizen – drum

 


Coronaregels KCA:

Wij doen er alles aan wat in onze macht ligt om het concert voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat kunnen we niet zonder de medewerking van onze bezoekers. Daarom vragen we extra aandacht voor de coronaregels van KCA in Bacchus:

  • Blijf thuis als jij of een huisgenoot krachten heeft. 
  • Het dragen van een mondkapje binnen is verplicht. Kom dus al binnen mét een mondkapje op. Als je aan tafel zit mag het mondkapje af.
  • Houd 1,5m afstand tot anderen en volg de standaard hygiënemaatregelen van het RIVM.
  • Maximaal 4 personen mogen bij elkaar zitten mits ze tot één huishouden behoren. Wij zijzen jou een tafel aan. Het zelf aan elkaar zetten van tafels of aanschuiven van extra stoelen is niet toegestaan.
  • De bar is gesloten, er kunnen helaas geen drankjes worden gekocht.
  • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.

Het concertbezoek is op eigen risico. 


Entree: € 10, voor leden KCA Jazzclub Bacchus € 5

Reserveren: tickets zijn binnenkort te koop in de KCA Ticketshop


Het jazzconcert begint op zaterdagavond om 21.00 uur; zaal open 20.30 uur.

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304

in samenwerking metArchief

Locatie:
cultureel café bacchus XL

Tijd:
zaterdag 12 december 2020, aanvang 21.00 uur

Toegang € 10, voor leden Jazzclub € 5

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»