programmaprogramma

Zomerconcert Little Boogie Boy & Jan den Boer

Zomerconcert Little Boogie Boy & Jan den Boer

Na maanden van lockdown wordt het tijd voor live muziek. Dat vonden wij - het Flower Art Museum, de Historische Tuin, De Oude Veiling en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Samen pakken we de handschoen op om een reeks van drie fantastische zomerconcerten te organiseren. Om te ervaren hoe dat gaat met 1,5 meter afstand, maar ook om artiesten een podium te bieden. En natuurlijk om jazzliefhebberts eindelijk weer te kunnen laten swingen op live muziek. De concerten vinden plaats op vrijdagavond 24 juli, 07 augustus en 28 augustus op wisseldende locaties in Aalsmeer. 


Hein 'Little Boogie Boy' Meijer is een belangrijke vertegenwoordiger van de Chicago-blues. Hij bijt met basgitarist Jan den Boer op 24 juli het spits af met het eerste concert, in het Flower Art Museum. The Little Boogie Boy Bluesband tourde de afgelopen jaren met bekende buitenlandse bluesmuzikanten door Nederland, België en Duitsland. Tijdens het bluesfestival van Kwadedamme (Zeeland), stonden zij nog op het podium met niemand minder dan Mojo Buford.

De kwaliteiten van frontman, zanger en gitarist Hein 'Little Boogieboy' Meijer worden in blueskringen hoog aangeschreven. Gezegend met een hese, donkere stem en een van nature opgewekte uitstraling weet Little Boogie Boy steeds meer mensen voor zijn muziek te winnen. Hij leeft voor de blues en dat verklaart ook zijn vele reizen naar Chicago. Op 19-jarige leeftijd speelde hij daar al met grootheden zoals Magic Slim, J.W. Williams en John Primer. Jong als hij destijds was gaf deze laatste hem de bijnaam Little Boogie Boy. Een treffende artiestennaam die hij dankbaar aan z'n band koppelde. Met diezelfde John Primer tourde de band afgelopen oktober nog door Nederland. Een waar succes, zoals blijkt uit de vele reacties.

Op 24 juli dus live in het Flower Art Museum.


Het jazzconcert begint op vrijdagavond om 20.00 uur; zaal open 19.30 uur. 

  • Flower Art Museum google map
  • Kudelstaartseweg 1
  • 1431 GA Aalsmeer
  • tel. 0297-364400 (tijdens openingsuren)

in samenwerking met


Archief

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
vrijdag 24 juli 2020

Toegang € 20,00

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»