programmaprogramma

Jan Verwey Trio

Jan Verwey Trio

Mondharmonica en jazz

Jan Verwey is een van de weinigen die het aandurfden om van het bespelen van de harmonica hun vak te maken. Hij is wellicht de enige die er in geslaagd is om op dit karakteristieke instrument een volstrekt eigen geluid te ontwikkelen. Jan Verwey is een echte bebopper, die zich als autodidact het ‘jazzvak’ naar eigen inzicht heeft aangeleerd, met gedurfde solo’s en harmonische vondsten. Hij maakte zes albums onder zijn eigen naam, met veelzeggende titels als: ‘The Miles Davis Project’, ‘Jan Verwey Plays Thelonious Monk’ en ‘Jan Verwey Meets Bert van den Brink’.

Daan Herweg is in 2008 aan het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd op de jazzpiano. Een keuze die ingegeven is door de muziek die in het ouderlijk huis wordt gedraaid. Naast veel andere stijlen draait pa Herweg veel souljazz uit de jaren zestig. Piano spelen zelf doet Daan vanaf zijn vijfde levensjaar. De jazztraditie vormt daarbij een vertrekpunt, geen eindstation. Invloed van componisten als Debussy en Brahms is onmiskenbaar, evenals de inspiratie die Herweg opdeed aan de Manhattan School of Music in New York.

Sven Schuster (Wolfsburg, 1965) begon op zijn zestiende op de contrabas. Hij studeerde aan de Hochschule für Musik in Graz, daarna aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Sven is onder meer bandleider/arrangeur van de Amstel Bigband. In 1995 richtte hij zijn kwartet Shooster op, met o.a. de drummer Steve Altenberg, saxofonist Efraïm Trujillo en gitarist Anton Goudsmit. Sven heeft zich absoluut laten inspireren door de jong overleden bassist van Bill Evans: Scott LaFaro. Ook hij wisselt zijn begeleidende functie af met melodisch tegenspel en virtuoze solo’s.

Het concert in Bacchus belooft door de interactie tussen drie jazzvirtuozen een intens muzikaal avontuur te worden.


Het jazzconcert begint op zaterdagavond om 21.30 uur; zaal open 21.00 uur.

Toegang: 'uw gift'

  • Cultureel Café Bacchus google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer
  • tel. 0297-326831  (tijdens openingsuren)

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304

in samenwerking met

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
zaterdag 18 januari 2020, aanvang 21.30 uur

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»