programmaprogramma

Jazz me Blues op haven De Nieuwe Meer

Jazz me Blues op haven De Nieuwe Meer

‘Jazzvirtuozen beleven de Blues’
op 28, 29 en 30 juni 2019

Het zesde jazzweekend op jachthaven de Nieuwe Meer heeft dit jaar het thema: The Blues – virtuoze jazzmusici van diverse pluimage die, elk op eigen wijze, teruggaan naar de bronnen van de jazzmuziek: de blues in al zijn verschijningsvormen.


Op vrijdagavond 28 juni om 9 uur

CHRISTIAN PABST kwartet, met: Christian Pabst piano, Linus Eppinger gitaar, Giuseppe Campisi contrabas, Erik Kooger drums.

Christian Pabst, een pianist en componist afkomstig uit het Duitse Saarland, werd na zijn afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam docent in muziektheorie en harmonieleer. Hij reisde als begeleider van entertainer Sven Ratzke de wereld rond. Maar centraal in zijn muzikale ontwikkeling staat zijn trio: in de magistrale bassist Giuseppe Campisi en de dynamische drummer Erik Kooger heeft hij ideale medestrijders gevonden om het muzikale avontuur te zoeken. Om zich bij deze gelegenheid intenser op de blues te kunnen storten, wordt Christians trio versterkt met de gitarist Linus Eppinger.


Op zaterdagavond 29 juni om 9 uur

MICHAEL VAREKAMP kwintet, met Michael Varekamp trompet/vocals, Dmitri Chapeau tenorsax, Mark van der Feen piano, Harry Emmery contrabas, Erik Kooger drums.

Trompettist Michael Varekamp is van alle markten thuis: hij maakte wereldtournees met de Dutch Swing College, maar ook met de moderne pianist Rembrandt Frerichs. Hij heeft een ‘all star band’ samengesteld om de blues te vertolken met louter topmusici uit de (inter)nationale jazzscene: de Russisch-Franse tenorist Dmitri Chapeau, de virtuoze pianist Mark van der Feen, Harry Emmery, de meest ervaren contrabassist van Nederland, en de veelzijdige drummer Erik Kooger – Erik kan zijn drums laten staan: hij speelt de eerste blues-avond bij Christian Pabst!


Zondagmiddag 30 juni om 4 uur

GREENFIELD/VAN BEEST kwartet
, met: Rinus Groeneveld tenorsax, Jos van Beest piano, Erik Schoonderwoerd contrabas, Ruud van der Steen drums.

Nadat Rinus Groeneveld in Paradiso de saxofonist Dexter Gordon had gehoord, besloot hij zelf ook een tenorsax te kopen. Rinus noemt zich inmiddels een ‘selftaught blues klootzak’ en speelde met veel bluesy jongens, waaronder Little Willie Littlefield, Mose Allison en Eddie C. Campbell. Hij is tegenwoordig één van de beste saxofonisten van Nederland. En toen Jos van Beest de beroemde jazzpianist Oscar Peterson had ontmoet, wilde hij niets anders dan swingen op de piano, in navolging van zijn grote voorbeeld. Rinus en Jos ontmoeten elkaar op het swingende slagveld van de blues – een taal die zij allebei perfect beheersen.


Het Jazz Weekend op de Nieuwe Meer wordt georganiseerd in samenwerking met KCA en cultureel café Bacchus.

Locatie:
Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer

Tijd:
28, 29 en 30 juni 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»