programmaprogramma

Jazzweekend Ella & Louis - vr 27-08

Jazzweekend Ella & Louis - vr 27-08

Ook zo'n zin in swingende live jazz? KCA biedt u eind augustus zelfs drie jazzconcerten, om vrolijk van te worden. Op 27, 28 en 29 augustus richt KCA in Bacchus een heel weekend lang de schijnwerpers op de twee grondleggers van de jazz: zangeres Ella Fitzgerald en trompettist Louis Armstrong. Ieder voor zich een jazzgrootheid en als één van de bekendste jazzduo's 'a match in heaven', zoals een muziekcriticus ooit schreef. Ga mee op een vrolijke reis door 100 jaar jazz, doorspekt met verhalen over Ella en Louis, met vele evergreens, geweldige grooves, ontroerende of opwindende solo's en de vindingrijkheid van de bandleden. 


Vrijdag 27 augustus, 21 uur
Michael Varekamp - LOUIS' ALL STARS

Op vrijdag 27 augustus is het podium voor niemand minder dan trompettist/zanger Michael Varekamp. In de klassieke ‘All Star’ bezetting van Louis legt Michael zich met zijn band toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren ’40 en ’50, met soms een stap in de ‘Hot Five’ periode.

Line-up:
Michael Varekamp, trompet en zang
Peter Verhas, klarinet en saxofoon
Harry Kanters, piano
Harry Emmery, bas
Erik Kooger drums. 

Michael Varekamp doorkruiste het land met de theatershow ‘LOUIS! – What a Wonderful World’, die ons terugbrengt naar New Orleans in de jaren twintig. Het is snikheet als Louis Armstrong, dan amper twintig jaar, geschiedenis maakt. Swing, improvisatie, blues, vocals, alles komt bij elkaar in de zomer van 1925, in een studio waar Louis de jazz tot leven blaast met de Hot Five en de Hot Seven. Wat volgt is een stormachtige carrière die Satchmo wereldberoemd maakt en het publiek in vervoering brengt. Hij vestigt zijn reputatie met vlammende solo’s en swingende zang om zichzelf daarmee tot bekendste en meest geliefde jazzmuzikant aller tijden te kronen.Kaartverkoop:
Regulier kaartje € 20 per concert, voor jazzclubleden € 15,-; het concert is uitverkocht!

Uitsluitend verkrijgbaar in de  KCA Ticketshop


Het jazzconcert begint op zaterdagavond om 21.00 uur; zaal open 20.30 uur.
Locatie: 

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304


Corona
Het is vooralsnog onduidelijk welke coronamaatregelen er dan (nog) van kracht zijn. KCA en Bacchus zorgen voor stipte naleving ervan voor een veilig concertbezoek. We gaan ervan uit dat er – als de ‘anderhalve-meter-regel’ nog geldt – in elk geval 50 zitplaatsen kunnen worden bezet.


 

in samenwerking met

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus XL

Tijd:
vrijdag 27 augustus, aanvang 21.00 uur

Toegang Reserveren via de KCA ticketshop

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»