programmaprogramma

Bart Wirtz Quartet

Bart Wirtz Quartet

Bart Wirtz - altsax, Rein - Godefroy - piano, Kasper Kalf bas en Pim Dros - drums

In 2012 zorgde de cd ‘iDreamer’ voor een stroomversnelling in de carrière van altsaxofonist Bart Wirtz: hij werd de winnaar van de Edison publieksprijs 2012. In 2014 werd de langverwachte opvolger ‘Interview’ uitgebracht, waarin hij met een uitzonderlijke bezetting op grenzeloze wijze diverse muziekinvloeden laat samenkomen. Wirtz won nog meer prijzen zoals de Erasmus Jazz Prijs, de Leiden Jazz Award en de Breda Jazz Prijs.

In 2002 studeerde Wirz af aan het conservatorium in Rotterdam. Na een half jaar in New York te hebben gewoond, keerde hij terug naar Nederland waar hij hard aan zijn carrière werkte. Hij speelde in verschillende bands, waaronder The Young Sinatra, een tienkoppige band met onder andere zanger Paul van Kessel; Monsieur Dubois, waarin stijlen als funk, soul jazz, jungle beats en Afro grooves met elkaar gecombineerd worden; Artvark Saxophone Quartet, welke Wirtz de gelegenheid geeft om nieuwe, verschillende muzikale grenzen te verkennen.

Een nieuwe jazzgrootheid heeft zich aangediend en komt voor het eerst naar Aalsmeer, met zijn eigen kwartet. Niet te missen!Het concert vond plaats in Cultureel Café Bacchus

Archief


Recensie

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
14 maart 2015

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»