programmaprogramma

Acquaphonica

Acquaphonica

Laat je verrassen door de sprankelende jazzmuziek van Acquaphonica!  Acquaphonica is een vijfkoppige formatie onder leiding van de Italiaanse pianiste en componiste Federica Colangelo. Het kwintet kent een internationale bezetting met behalve Federica, saxofonist Jonathan Bittman (VS), de gitarist Matthijs Tuijn (NL), de drummer Kaspars Kurdeko (Letland) en de bassist Mihail Ivanov (Bulgarije).

Na een studie aan de Royal School of Music in Londen werkte Federica Colangelo voor Fandango Movies in Rome. In 2004 kwam ze naar Nederland om jazzmuziek te studeren bij Bert van den Brink, Randal Corsen en Cor Bakker. Na haar Bachelor studie werd ze bij hoge uitzondering uitgenodigd om een Master klassieke compositie te doen aan het Utrechts Conservatorium. Dankzij de samenwerking met Jeroen d’Hoe, Otto Ketting en Amina Figarova kreeg ze de kans om de grenzen tussen jazz en klassieke muziek te overbruggen

Het werk van Federica Colangelo wordt vaak omschreven als ‘filmmuziek’, omdat de kleurrijke composities sterk tot de verbeelding spreken. Haar ervaringen als muzikant lopen uiteen van het componeren voor klassieke ensembles tot het uitvoeren van muziek uit de jazztraditie. Deze twee belevingswerelden smelten samen in de uitvoeringen van Acquaphonica, waar compositie en improvisatie elkaar afwisselen en aanvullen. In 2011 heeft de creatieve zoektocht van Federica en haar medemuzikanten geleid tot de opname van het debuutalbum ‘Private Enemy’.

 


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
8 februari 2014

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»