programmaprogramma

KCA Jazz met kwartet Zandscape

KCA Jazz met kwartet Zandscape

Mark Zandveld was al vele malen in Cultureel Café Bacchus als vaste begeleider van de befaamde zangeres Deborah J. Carter. Hij komt naar Bacchus met zijn eigen kwartet, dat behalve bassist Mark Zandveld bestaat uit vibrafonist Gunnar Graafmans, gitarist Jeen Rabs en drummer Jurjen Bakker.

‘Zandscape’ maakte als eerder een zeer lovend besproken album met originele stukken die allemaal door Mark geschreven zijn. Het kwartet heeft een unieke sound, niet alleen door de minder gebruikelijke instrumentatie, maar ook door de frisse variatie aan composities. Elk nummer heeft een eigen karakter.

De muziek is zowel melodieus als avontuurlijk en doet soms denken aan Chick Corea, Gary Burton en Pat Metheny, maar dan met een eigentijds sausje à la Steps of Yellowjackets.

Met dit originele materiaal in de hand nemen deze ervaren topmusici je mee op een trektocht door een muzikaal landschap waar je interessante harmonieën, verrassende grooves, fijngevoelige ballads en inventieve improvisaties tegenkomt.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel CaféBacchus

Tijd:
7 december 2013

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»