programmaprogramma

Artem Natura Lab

Artem Natura Lab

Wat is natuur, hoe beleven en ervaren wij natuur? Dat is de centrale vraag in het werk van femke kempkes. Hoe verhouden wij ons als mens tot die natuur?  Een onderzoek in vorm en beeld naar dat wat ons allen verbindt: de natuur. Afgepeld, opgestroopt, net geboren, groeiend, afstervend of uitgestorven; alle fases worden belicht. We zien een momentopname van een langdurig onderzoek naar wat natuur kan doen, wat onze rol hierin is en hoe zich dat kan manifesteren.

Dat vertaalt femke in ruimtelijke werken met materialen van klei, brons, steen, staal, hout en papier die verhalen vertellen. De werken zijn stuk voor stuk hommages aan bijzondere planten, groeiprocessen en bloeivormen.

Als kunstenaar draagt femke graag haar steentje bij. Ze geniet van de grootsheid van de natuur die de mens zich nietig laat voelen of in ieder geval laat ervaren dat wij als mensen onderdeel zijn van iets veel groters. En dat mogen we koesteren.

femke is een veelzijdig kunstenaar die nagenoeg alle technieken beheerst. Ze bouwt beelden waarmee ze wil inspireren. Dat kan in het platte vlak, tekenend met potlood of met licht voor lichtprojecties, film of fotografie. Maar ook boetserend in was of klei, lassend in staal en hakkend in steen.Niet zelden leidt dat tot ruimtelijk werk in de vorm van installaties en individuele beelden. In steen, hout, staal of klei.Soms bouwt femke alleen, maar vaak met velen, met grote en kleine mensen. Altijd verhalend, altijd associatief. Veel community art projecten, bijvoorbeeld met De Kunstploeg, en educatieve projecten.

  • Opening: za 14 oktober 2023 om 16:00 uur
  • Kunstcafé ‘Artist Talk’ met femke: wo 8 november 2023 om 20.00 uur; info en kaartverkoop op skca.nl.

Gedurende de tentoonstellingsperiode zijn er educatieve activiteiten voor leerlingen van Aalsmeerse en Kudelstaartse scholen. Op verschillende middagen geeft femke tijdens de openingsuren uitleg over de tentoonstelling en kan men meedoen aan rondleidingen. Houd de Facebook pagina van KCA en van femke kempkes in de gaten. 


Over de tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis

Beeldende kunst heeft een belangrijke rol in een samenleving zoals die van Aalsmeer. Beeldende kunst zet je aan het denken, inspireert, raakt, biedt troost, maakt blij of juist weemoedig, geeft afleiding, verbindt, brengt samen. De tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis zijn voor Aalsmeer, gaan over Aalsmeer of over thema's die Aalsmeerders raken. Met kunstenaars - liefst met een band met Aalsmeer - die dat Aalsmeerse gevoel snappen en kunnen vertalen in beelden en verhalen. Wij hopen zeer dat we Aalsmeer weten te prikkelen om ze onze tentoonstellingen te komen beleven in de prachtige sfeer van het Oude Raadhuis. Tot snel! 


Adres en openingstijden Oude Raadhuis

  • Het Oude Raadhuis (google map)
    Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • info via een e-mail naar KCA
  • toegang: uw gift
  • openingstijden: vr, za, zo 14 - 17 uur

 VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
13 oktober t/m 10 december 2023

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»