programmaprogramma

EEN LEVEN LANG KUNST

EEN LEVEN LANG KUNST

De nieuwste expositie van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer in de reeks Kunst uit Aalsmeer richt de spotlights op Carolien Horich en Liesbeth van Welbergen. Beide beeldend kunstenaars geven een kleurrijk overzicht van hun veelzijdig talent. Zij zeggen dat deze tentoonstelling over Een Leven Lang Kunst hun laatste is ... Een uitgesproken kans om hun bijzondere en veelzijdige werk nog één keer te zien!

De Aalsmeerse Carolien Horich is al haar hele leven bezig met beeldhouwen, boetseren en schilderen. Haar werk is voornamelijk figuratief maar ook abstract. Carolien had een eigen atelier in Hoofddorp, gaf les en workshops aan de Volksuniversiteit in Woerden en Gouda, op scholen en in buurthuizen, richtte vele kunstexposities in, in het ziekenhuis in Woerden waar ze werkte en exposeerde haar eigen werk o.a. in Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Woerden, Hoofddorp en Haarlem. Inmiddels is Carolien al vele jaren gastvrouw bij de exposities van KCA in het Oude Raadhuis. In het Oude Raadhuis zijn haar Iconen en een groot aantal beelden in verschillende soorten steen te zien.

Carolien nodigde voor haar tentoonstelling in het Oude Raadhuis haar vriendin en beeldend kunstenaar Liesbeth van Welbergen uit Hoofddorp uit. Liesbeth exposeert al ruim 30 jaar door het hele land en verkoopt haar werk over de hele wereld. Haar kleurrijke schilderijen zijn intuïtief en abstract, haar beeldhouwwerk meestal figuratief, in hardere stenen zoals albast, serpentijn, marmer, opaal-serpentijn en soms nog wel in speksteen. Sinds kort maakt Liesbeth ook glazen schalen en glasobjecten in mozaïek met de techniek 'Glasfusen'. Die toont ze in het Oude Raadhuis samen met een grote verscheidenheid aan acryl- en olieverf schilderijen.

De feestelijke opening van de expositie Een Leven Lang Kunst vond plaats 
op zaterdag 1 april 2023 in het Oude Raadhuis.


Over de tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis
Beeldende kunst heeft een belangrijke rol in een samenleving zoals die van Aalsmeer. Beeldende kunst zet je aan het denken, inspireert, raakt, biedt troost, maakt blij of juist weemoedig, geeft afleiding, verbindt, brengt samen. De tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis zijn voor Aalsmeer, gaan over Aalsmeer of over thema's die Aalsmeerders raken. Met kunstenaars - liefst met een band met Aalsmeer - die dat Aalsmeerse gevoel snappen en kunnen vertalen in beelden en verhalen. Wij hopen zeer dat we Aalsmeer weten te prikkelen om ze onze tentoonstellingen te komen beleven in de prachtige sfeer van het Oude Raadhuis. Tot snel! 


Adres en openingstijden Oude Raadhuis

  • Het Oude Raadhuis (google map)
    Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • info via een e-mail naar KCA
  • toegang: uw gift
  • openingstijden: vr, za, zo 14 - 17 uur

 VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
31 maart t/m 30 april 2023

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»