programmaprogramma

Helden in de Jeugdzorg

Helden in de Jeugdzorg

Wegens grote belangstelling is de tentoonstelling verlengd
t/m zondag 18 december '22!

Een expositie over Jeugdzorg in al zijn facetten. Na alle negatieve berichtgeving is het tijd om het complete verhaal te vertellen. Een positief en indrukwekkend verhaal!  En een hart onder de riem van al die mooie vakmensen die het verschil maken. 

Kunstenaar Jennifer Bergkamp verzamelde vele verhalen van kinderen en jongeren die om welke redenen dan ook Jeugdzorg nodig hebben. Op haar unieke wijze maakte ze er weer portretten in pastel van en schreef er herkenbare verhalen bij. Fotograaf Erik de Rijk zette de helden in de jeugdzorg op de gevoelige plaat. Met hun verhalen geven zij een inkijkje in wat hen drijft. Dat levert opnieuw kunst op met een grote K, beeldende kunst over de Kunst van de Jeugdzorg.

Het duo Jennifer Bergkamp en Erik de Rijk kent u vast nog van de enorm succesvolle tentoonstelling Helden in de Zorg begin 2022 in het Oude Raadhuis. Tot in Amerika kreeg deze tentoonstelling belangstelling en maakte ze veel los onder verpleegkundigen. Het was dan ook niet zomaar een kunstexpositie, maar een ode aan al die prachtige zorgmedewerkers die ons onvermoeibaar door de coronacrisis hadden gesleept. Nu richten Jennifer en Erik het vizier op de Jeugdzorg. Een sector waar nog heel veel moet worden verbeterd. Maar ook een sector waar professionals en mantelzorgers hun stinkende best doen om kinderen en jongeren die zorg en aandacht te geven die ze nodig hebben om veilig op te kunnen groeien. Want ook dat is ... kunst!


Over de tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis
Beeldende kunst heeft een belangrijke rol in een samenleving zoals die van Aalsmeer. Beeldende kunst zet je aan het denken, inspireert, raakt, biedt troost, maakt blij of juist weemoedig, geeft afleiding, verbindt, brengt samen. De tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis zijn voor Aalsmeer, gaan over Aalsmeer of over thema's die Aalsmeerders raken. Met kunstenaars - liefst met een band met Aalsmeer - die dat Aalsmeerse gevoel snappen en kunnen vertalen in beelden en verhalen. Wij hopen zeer dat we Aalsmeer weten te prikkelen om ze onze tentoonstellingen te komen beleven in de prachtige sfeer van het Oude Raadhuis. Tot snel! 


Adres en openingstijden Oude Raadhuis

  • Het Oude Raadhuis (google map)
    Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • info via een e-mail naar KCA
  • toegang: uw gift
  • openingstijden: vr, za, zo 14 - 17 uur

 

VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
15 oktober t/m 18 december 2022

Toegang : uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»