programmaprogramma

Nieuwe Nederlanders editie Oost-Europa

Nieuwe Nederlanders editie Oost-Europa

Onder de naam Nieuwe Nederlanders haalt KCA beeldende kunst naar Aalsmeer van kunstenaars die afkomstig zijn uit verschillende wereldstreken en wonen en werken in de regio. De eerste editie staat in het teken van Oost-Europa. 

De Poolse Jolanta Izabela Pawlak is een even kleurrijk als getalenteerd kunstenaar met een grote staat van dienst en een enorm repertoire aan kunstvormen: schilderijen, bronzen beelden, keramiek, sieraden, fotografie en zelfs decors van opera's zoals Katibu di Shon met Tania Kross op Curaçao, waar ze een aantal jaren woonde, werkte en les gaf. Nu woont en werkt ze in Amsterdam. 

In mei toont ze al dat moois in het Oude Raadhuis. Af en toe zullen gastexposanten uit andere Oost-Europese landen aanschuiven en ook zit er een lezing in het verschiet over Oost-Europeese kunst en architectuur. En natuurlijk spelen we daarbij in op de actualiteit. Nadere informatie volgt. 

De opening van deze bijzondere tentoonstelling is op zaterdag 30 april 2022 om 15 uur in het Oude Raadhuis. Speciaal voor Jolanta zal dan haar goede vriend en zanger/danser/acteur/choreograaf/regisseur Perry Dossett optreden. Hij zong en danste in vele musicals en televisieshows waaronder de shows van Karin Bloemen en was leading man in de muziek video “I’m Your Baby Tonight” van Whitney Houston. Tijdens de opening zal hij door Jolanta beschilderde kunst dragen. 


Adres en openingstijden Oude Raadhuis

  • Het Oude Raadhuis (google map)
  • Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • toegang: uw gift
  • openingstijden: vr, za, zo, 14 - 17 uur  

 VORIGE EXPOSITIES

 

 

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
29-04-2022 t/m 29-05-2022

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»