programmaprogramma

Contradictions

Contradictions

De kunstenaars van deze tentoonstelling zijn alle drie in hun werk met een zoektocht bezig, maar op verschillende manieren en met tegengestelde beelden. Juist daarom heeft de tentoonstelling de titel contradictions mee gekegen. Het werk van José van Tubergen is een zoektocht naar nalatenschap. Ruïnes vertellen de geschiedenis van de mens met architectuur als decor. Karen Santen is op zoek naar de oorsprong van het materiaal. Het fascineert haar hoe bijvoorbeeld kleur ontstaat en Annemiek van Kollenburg is constant op zoek naar balans. Haar driedimensionale vormen zoeken deze balans middels licht en donker, binnen- en buitenvorm, open en gesloten. Gedurende de tentoonstelling zal er iedere zondag één van de kunstenaars aanwezig zijn.

Deze tentoonstelling zou oorspronkelijk geopend worden in de week nadat de lockdown begon. Het wonderlijke is dat we nu in een tijd leven waarin iedereen bezig is met een zoektocht. Op zoek naar onze balans, op zoek naar de oorsprong van Corona en op zoek naar de inhoud van de Corona en hoe wij als mensen daar uiteindelijk mee om moeten gaan.


DE KUNSTENAARS:
Het werk van van José van Tubergenis een zoektocht naar nalatenschap. Ruïnes vertellen de geschiedenis van de mens met architectuur als decor. Haar werk bestaat o.a. uit schilderijen met olieverf en grafisch werk met druktechnieken die ze zelf heeft ontwikkeld op doek of papier. 
Aanwezig: 11 oktober, 1 november en 15 november

Het werk van Annemiek van Kollenburg is het resultaat van  een constante zoektocht naar balans. Met haar  3-dimensionale vormen zoekt zij naar  balans middels licht en donker, binnen- en buitenvorm, open en gesloten zijn. Haar grote inspiratiebron is de architectuur. 
Aanwezig: 25 oktober, 8 november en 15 november

Karen Santen benadrukt in haar objecten en installaties van klei de kracht en de oorsprong van deze materie. Het fascineert haar hoe kleur ontstaat, hoe de aardkorst groeit en vervalt, het samenklonteren, verglazen en versmelten. De laatste jaren worden haar beelden kleurrijker door glazuur- en stookwijze. 
Aanwezig:4 oktober, 18 oktober en 15 november


CORONAMAATREGELEN:

Om het bezoek in tijden van corona voor iedereen veilig te laten verlopen, hebben we de nodige maatregelen getroffen. De vrijwilligers van KCA zullen er alles aan doen om jouw bezoek aan onze tentoonstellingen in het Oude Raadhuis zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen. Zij zullen jou uitleg geven over de veiligheidsvoorschriften en toezien op de naleving ervan. Volg altijd hun aanwijzingen op.

Heb je vlak voor je geplande bezoek last van (vage) klachten zoals kortademigheid, koorts of lichte keelpijn: blijf dan thuis. Heb je ziekteverschijnselen en kom je toch naar het Oude Raadhuis, dan word je de toegang geweigerd.


Deze expositie is te zien van 18 september t/m 15 november 2020 in:

  • Het Oude Raadhuis (google map)
  • Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • toegang gratis
  • openingstijden: vrijdag t/m zondag 14.00 - 17.00 uur; op donderdag van 14.00 - 17.00 uur alleen op afspraak; daarvoor kunt u een e-mail sturen naar dit e-mailadres

 

VORIGE EXPOSITIES

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
van 18 september t/m 15 november 2020

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»