programmaprogramma

‘As Good As It Gets’

‘As Good As It Gets’

De nieuwe band ‘As Good As It Gets’ die nu naar Bacchus komt, is aan de Westeinder geboren. Michael Varekamp en Bernard Berkhout maakten er deze zomer op de Nieuwe Meer een onvergetelijk jazzfeest van. Het beeld staat nog steeds op ons netvlies: twee mannen, zittend naast elkaar, wit overhemd, buikje, bretels, met hun hakken op-en-neer de maat aangevend.

De ene met een klarinet, de ander met een kornet. De klarinettist is Bernard Berkhout, ooit in de jaren tachtig door Pim Jacobs geïntroduceerd als de Benny Goodman van Nederland, de kornettist is Michael Varekamp, een alleskunner die in deze band voor de expressieve swingstijl-met-demper van Cootie Williams kiest.

Er is geen drummer, dus is er een hoofdrol voor bassist Frans Bouwmeester die samen met de ritmegitaar van Vincent Koning en de piano van Mark van der Feen voor een bloedstuwend, soepel verend tempo zorgt.

Deze de wol geverfde, vet swingende muzikanten komen graag terug naar Aalsmeer. Het wordt zeker weer een geweldig feest in Bacchus.Het jazzconcert vond plaats in Cultureel Café Bacchus.

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
6 februari 2016

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»