programmaprogramma

Berlage Saxofoon Quartet

Berlage Saxofoon Quartet

Berlage Saxophone Quartet speelt ‘Muziek achter prikkeldraad’

Wat een weldadige, frisse bries in het traditionele kwartetlandschap! De instrumenten “vibreren” en ademen gezamenlijk – de speelvreugde van deze ware meesters springt meteen over op het publiek. Een groot genoegen!’ schreef Valentine Erben, de cellist van het Alban Berg Quartett.

In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht.

Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’, toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

Zondagmiddag wordt de intieme ruimte van de Oudkatholieke kerk gevuld door het warme geluid van vier saxofoons die in het programma ‘Muziek achter prikkeldraad’ op zoek gaan naar muzikale troost en vrijheid.

In een tijd van politieke onderdrukking werden componisten als Eisler, Ligeti, Schulhoff, Weill, Glazounov en Sjostakovitsj vaak het zwijgen opgelegd. Toch wisten zij in hun composities verpakte kritiek op het regiem tot uitdrukking te brengen. ‘Muziek achter prikkeldraad’ is een selectie van dergelijke composities.

Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon.


 Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk, Aalsmeer-Oost (google map).

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
13 april 2014

Toegang € 15

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»