programmaprogramma

'Starting over late'

'Starting over late'

Dik Box, Claus-Pierre  Leinenbach en Michel van Overbeeke.

De drie kunstenaars bouwden gezamenlijk deze tentoonstelling.


In de grote zaal


Claus-Pierre Leinenbach werd geboren in 1962 Saarlouis in Duitsland. Daar volgde hij de pedagogische hogeschool met als hoofdvak beeldende kunst. In Nederland vervolgde hij zijn opleiding tot beeldend kunstenaar op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Claus-Pierre is een verrassende man, die zijn beeldende kunstenaarsschap begon met schilderen, maar het ook interessant vond om allerlei materialen uit te proberen. En zo ontdekte hij per toeval nylon. In zijn Zwaanshoekse atelier verknipt hij panties en naait ze in lagen over een gelaste of polystyrene vorm. Dat is de schilder in mij zegt hij, die opbouw van vormen en in kleurlagen. Ze verwijzen naar erotiek en naar het leven en de dood. Meer info.

In de tuinzaal


Dik Box is kunstenaar, vormgever en organisator. Hij opereert vanuit zijn atelier in Cruquius. Zijn monumentale beelden, mobiles, kinetische objecten of installaties, zijn op tal van plaatsen in het land geëxposeerd en te vinden in de openbare ruimte. Lang maakte Dik Box loodzware beelden, gemaakt van roest staal. Dit spoor heeft hij verlaten voor seriele installaties bestaand uit kwetsbare componenten. De installatie in de tuinkamer kan worden gezien als een metafoor voor de kringloop der dingen. In dit specefieke werk toont hij de opkomst en de neergang van de bijzondere seringencultuur in Aalsmeer. De twee elementen dood en leven worden visueel met elkaar verbonden.Meer info.

In de kleine zaal

Michel van Overbeeke, geboren in Den Haag in 1942, behoort tot een generatie kunstenaars die vanaf de jaren zestig ononderbroken gewerkt heeft aan een oeuvre waarbinnen het bijbelse thema een cruciale rol heeft gespeeld. Een aantal, door hem gebezigde disciplines zijn: aquarel, ets, zeefdruk, olieverf, video, fotografie, maar ook glas, brons en keramiek. Zo ontwierp hij de lampen in het Provinciehuis in Haarlem en de glas-in-loodramen in bijvoorbeeld de St. Bavo kerk in Haarlem. Op de expositie in de voorkamer van het Oude Raadhuis toont hij het project de maaltijd als metafoor voor het leven. Het tot je nemen van voedsel kan met respect voor het leven, maar de naakte waarheid kan ook iets totaal anders weergeven. Meer info.



Deze expositie was te zien t/m zondag 4 december 2016.

VORIGE EXPOSITIES

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Van 20 oktober t/m 4 december 2016

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»