programmaprogramma

Carmen Gomes Sings The Blues

Carmen Gomes Sings The Blues

Carmen Gomes zang, Folker Tettero gitaar, Peter Bjørnild bas en Bert Kamsteeg drums

‘Harry Belafonte Sings The Blues’ was een van Carmen Gomes’ favoriete elpees uit de omvangrijke platencollectie van haar ouders. Zij besloot om de uitdaging aan te gaan en een moderne interpretatie te geven van deze klassieker. Bassist Peter Bjørnild heeft met eenvoudige arrangementen getracht zo dicht mogelijk bij de essentie van dit album te blijven waarbij hij de muzikanten vraagt vooral uit hun hart te spelen.

In 2006 heeft de groep Carmen Gomes Inc. zichzelf opnieuw uitgevonden met de komst van gitarist Folker Tettero. Zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg op hun beurt weer meer vrijheid, zodat ze Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen. Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen, herinnert aan Amerikaanse grootheden uit de jazz. Met speels gemak combineert ze haar melodische jazzy geluid met invloeden uit de blues en de funk. Dit alles wordt op zeer soulvolle wijze voor het voetlicht gebracht. Carmen Gomes won diverse prijzen waaronder het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, maakte opnames met het Metropole Orkest en speelde op het North Sea Jazz Festival, Copenhagen Jazz festival en Yokohama Jazz festival in Japan.


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
7 oktober 2017

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»