programmaprogramma

Het bloemenfeest

Het bloemenfeest

Wie Aalsmeer zegt, zegt bloemen. Zestien miljoen stuks vinden dagelijks hun weg via de Aalsmeerse bloemenveiling naar de rest van de wereld. Samen met Groei & Bloei wil Stichting K.C.A. deze eeuwenoude relatie met bloemen door middel van kinderkunst markeren.

De Grieken dachten dat de grond in het paradijs met narcissen was bedekt. De Chinezen geloofden dat voor iedere vrouw op deze wereld in de volgende een bloem groeide. Deze twee gedachten illustreren de meest gebruikelijke symbolische betekennissen van de bloem: het paradijs en de schoonheid.

Teken een bloem die straalt van energie en levenskracht

Met deze opdracht gingen leerlingen van de Werkschuit, de Antoniusschool, de Oosteinder, de Zuidooster en OBS Kudelstaart  aan de slag.Met het mooiste kleurkrijt van Panda werden tekeningen gemaakt die te zien zijn op de kinderkunstzolder van het Oude Raadhuis.

Klik hier om het fotoalbum 'Het Bloemenfeest' te bekijken

Een jury bestaande uit museumdirecteur Jan Verschoor, beeldend kunstenaar Miep Maarse en Wim van Vliet van KMTP is van mening dat de inzendingen van basisschool de Zuidooster, de Antonius en OBS Kudelstaart van hoge kwaliteit zijn:

"Er is veel jeugdig tekentalent in Aalsmeer! We zien dat de kinderen echt de tijd hebben genomen voor de opdracht; deze kindertekeningen zijn feestelijk van kleur en uitbeelding."

De winnaar van de tekenwedstrijd is Vico Wittig  uit klas 6B van de Antoniusschool. De jury vond zijn tekening fantasievol vanwege de gezichten en de energie die hij de bloemen geeft, zowel boven als onder de aarde.

Ook de tekening van Bram Steggerda viel op: hier vult een grote lachende bloem, omgeven door alle kleuren van de regenboog het vel papier en zien we daaronder een Aalsmeers landschapje.


Bij de foto: De jury (zittend v.l.n.r.) Jan Verschoor (directeur van der Togtmuseum) en Miep Maarse (beeldend kunstenaar), (staand v.l.n.r) Wim van Vliet (KMTP) en Berend Vollmuller (KCA).


De expositie was zien t/m zondag 9 december 2012 op de Kinderkunstzolder van Het Oude Raadhuis (google map)

Naar het archief

Locatie:
Kinderkunstzolder, Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 9 december 2012

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»