programmaprogramma

Kijk eens wat ik gevonden heb?

Kijk eens wat ik gevonden heb?

In de natuur vind je vaak de mooiste schatten. Zoals de negenjarige Daisy Morris die vier jaar geleden op het strand een oeroud bot vond.

Het bleek te gaan om het bot van een tot dan toe onbekende vliegende sauriër. Deze soort is nu naar het schoolmeisje vernoemd; Vectidraco daisymorrosae.

De leerlingen van het kinder keramiekatelier, Het Polijstpaleis, van Nanette Kuijpers lieten hun fantasie de vrije loop ze boetseerden allerlei natuurhistorische vondsten en de meest wonderlijke dieren.

Al die beelden staan nu opgesteld op de Kinderkunstzolder. Zelden zie je zulke mooie werken van kinderen in keramiek! 

Bekijk hieronder de foto's

Klik hier om het fotoalbum 'Paleontoloog op kinderkunstzolder' te bekijken

Op woensdag 15 april werd de tentoonstelling geopend door Annefie van Itterzon van KCA. Veel kinderen kwamen met hun ouders naar de opening waar de jonge kunstenaars zelf verkleed als paleontoloog uitleg gaven bij hun werk.Dit wonderlijke museum was te zien t/m 22 juni 2014 op de Kinderkunstzolder van het Oude Raadhuis (google map)


In de kunst ontdek je de verschillen, maar ook hoeveel je met elkaar gemeen hebt. Ervaringen uitwisselen en kennismaken met andere culturen is dan ook de opzet van de Kinderkunstzolder.


naar het archief

Locatie:
KInderkunstzolder - Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 22 juni 2014

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»