programmaprogramma

Tango Duo Duende

Tango Duo Duende

Tango duo Duende wordt gevormd door gitarist Alvaro en zangeres Mirre – een uitstekende vertolkster van de Tango: dé Argentijnse muziek die staat voor passie en sensualiteit. Twee werkelijk fantástische musici zorgen voor muziek van zeer hoge kwaliteit.

Mirre Valkenburg, opgegroeid op Texel, begon op veertienjarige leeftijd met zanglessen bij Claudia Rey (Villa Zeezicht). Na een jaar zangles bij Mariandoro in Amsterdam werd zij aangenomen op de Latin afdeling van het Conservatorium van Rotterdam. Hier ontwikkelde zij zich in verschillende Zuid-Amerikaanse stijlen. In 2007 maakte zij een studiereis van twee maanden naar Brazilië en Argentinië. Juni 2009 studeerde zij af, waarna zij dankzij de toekenning van een beurs van het VSBfonds acht maanden in Buenos Aires, Argentinië verbleef, om zich te verdiepen in de tango.

De muzikale achtergrond van de Argentijnse Alvaro Rovira Ruiz ligt in de tango en Zuid-Amerikaanse folklore. Hij heeft in de “Escuela de Música Contemporánea” in Buenos Aires gestudeerd bij Marcelo Gutfrain, Ernesto Jodos and Willy Gonzalez en tango gitaar met Hugo Romero. In juni 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Latin Jazz, waar hij nu werkzaam is als begeleider van de zanglessen.

Zij maakten samen een prachtige CD “Paisaje” (Landschap) in Buenos Aires als resultaat van jaren samenwerken, onderzoeken en optreden in landen als Nederland, Rusland, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Argentinië.

Mirre Valkenburg – zang
Alvaro Rovira – gitaar
Simone van der Weerden - bandoneon 


Let op: Bij de voorstellingen van KCA in De Oude Veiling is tot nader orde het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht!


Waar: De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer (google map)
Aanvang: 15.30 uur, de zaal is open vanaf 14.45 uur
Entree: € 25,-
Kaarverkoop: uitsluitend bij Slijterij Wittebol, Ophelialaan 116, 1431 HM Aalsmeer

 

Een keer per maand, op een zondagmiddag, tovert KCA de sfeervolle bovenzaal van de geheel gerestaureerde Oude Veiling om tot 'theater' waar een mix van klassieke muziek en kleinkunst wordt gepresenteerd.

Bob & Gon heten als gastheer en gastvrouw elke bezoeker persoonlijk welkom en vertellen tussendoor over de artiest, zijn of haar passie en natuurlijk de muziek. Het duo staat garant voor een genotvolle zondagmiddag bij KCA Muziek.


 

 


 

 

 

Locatie:
De Oude Veiling

Tijd:
zondag 21 november 2021, 15.30 uur

Toegang € 25,-

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»