programmaprogramma

Guitar Syndicate met zangeres Camila Costa

Guitar Syndicate met zangeres Camila Costa

Guitar Syndicate met zangeres Camila Costa

Nelson Latif (Brazilië) gitaar/cavaquinho, David Golek (Israël) gitaar, Breno Viricimo (Brazilië) bas, Olaf Keus (Nederland) drums – special guest Camila Costa (Brazilië)

De Guitar Syndicate is een ontmoeting tussen gitaristen uit verschillende achtergronden plus groovy contrabas en drums. Hun muziek gaat verder dan een bepaald genre in de muziek. In plaats daarvan zorgt een unieke caleidoscoop van Jazz, Latin, Braziliaanse en klassieke invloeden voor een unieke sound.

Special guest Camila Costa uit Brazilië is exclusief voor een weekend in Nederland – en haar optreden in Bacchus komt toevallig heel goed uit! Camila is zangeres, componist en gitarist, afkomstig uit Rio de Janeiro. Met haar eerste groep Sururu na Roda maakte zij 3 cd’s en in 2005 haar eerste solo-cd ‘Reflexo’. Zij deed mee aan vele grote shows met tours in Brazilie met o.a.: Chico Buarque, Ceumar, Philippe Baden Powell, Tizumba en vele anderen.

Vanaf 2011 woont Camila in Parijs waar ze onder meer speelt in de Comedyclub en het festival Fiesta Sete. Haar nieuwe c d ‘Mangas e Bananas para meu amor’ is in augustus gelanceerd op het platform Band Camp.

Nelson Latif speelt akoestische gitaar en ‘cavaquinho’, een klein, ukelele-achtig Braziliaans snaarinstrument. Hij heeft zijn roots in de jazzscene van São Paulo en verhuisde eind jaren ‘80 naar Amsterdam. In de loop der tijd heeft hij een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld, met de techniek van de klassieke gitaar en de vele invloeden die hij in zijn carrière heeft opgepikt.

De Israëlische bandleider en gitarist David Golek woonde vanaf zijn jeugd op diverse plekken in de wereld en brengt al zijn vroege indrukken samen in zijn composities en arrangementen. Het resultaat is frisse, kleurrijke muziek met invloeden uit het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Oost-Europa en Noord-Afrika.

Breno Viricimo zorgt dat het ritme doorpompt met verleidelijke baslijnen en drummer Olaf Keus is het ritmische hart van de band. ‘Vraag me niet hoe het komt,’ zei Olaf, ‘maar ik heb me altijd erg aangetrokken gevoeld tot de zuidelijke ritmen en grooves. Dat zat altijd al in me, heb het niet van huis uit meegekregen, maar ben uiteindelijk dan ook wel met een Braziliaanse vrouw getrouwd. En ik kom met en door haar regelmatig in Brazilië, voor optredens met lokale musici, voor lessen, voor workshops.’


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
15 oktober 2016

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»