programmaprogramma

Bart Lust Quintet

Bart Lust Quintet

Bart Lust trombone, Daniel Mester tenorsax, Steven Hupkens piano, Erik Robaard  bas, Joost Kesselaar drums.

Het wordt de hoogste tijd dat trombonist Bart Lust de aandacht krijgt die hem toekomt. Zijn achternaam is precies wat het is om hem te horen spelen. Lust is heer en meester op zijn instrument. Er staat geen maat op zijn virtuositeit en snelheid qua positiespel, al blijft alles in dienst van hetgeen hij wil communiceren.  De kracht én de warme klank van de combinatie trombone-tenorsax worden daarbij maximaal uitgebuit. De ritmesectie erachter swingt, stuwt en spettert.

Trombonist Bart Lust studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium waar hij jazzstudies volgde bij Eric en Bart van Lier. Trok naar Amerika en ging privélessen volgen bij Jimmy Knepper, Slide Hampton en Jim McNeely. Speelde op uitnodiging bij The Big Band of the University of Miami en haalde aansluitend de graad ‘Master of Music in Jazzperformance’.

Het repertoire van het Bart Lust Quintet bestaat uit wat ouder en nieuw werk. Samen vormen zij een enorme schatkamer, die bij Lust prachtige luistermuziek oplevert, melodie en harmonie grondig aftast, ruimte laat voor ingrijpende improvisaties en de kwaliteit van dit kwintet grondig aan de oppervlakte brengt. Het wordt een warme avond in Bacchus!Het jazzconcert vond plaats in Cultureel Café Bacchus.

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
16 april 2016

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»