programmaprogramma

Sail Jazz Weekend 4-6 juli 2014

Sail Jazz Weekend 4-6 juli 2014

JACHTHAVEN DE NIEUWE MEER AALSMEER
Stommeerweg 2
1431 EW Aalsmeer

Een ongekend muzikaal feest aan het eind van de Westeinder Water Week in jachthaven De Nieuwe Meer met voor het eerst een ‘Sail Jazz Weekend’.

Het programma kwam tot stand in samenwerking met KCA en Bacchus. Nog nooit vertoond in Aalsmeer!

Vrijdag 4 juli  2014
Katelijne van Otterloo met PopJazz

Onze beroemde plaatsgenote, de zangeres Katelijne van Otterloo ging van start met haar Popjazz 4tet. Begeleid door pianist Michiel Buursen die als jongste student ooit op 21-jarige leeftijd afstudeerde aan het Hilversums Conservatorium, bassist Bas van Otterloo, componist en muziekregisseur bij het Metropole Orkest, en Arno van Nieuwenhuize, slagwerker bij hetzelfde orkest.



Zaterdagmiddag 4 juli  2014
Michael Varekamp speelt de muziek van Miles Davis

De zaterdag is voor de veelzijdige trompettist Michael Varekamp, die bij het Dutch Swing College speelde maar ook moderne jazzopnamen maakte. Vanaf 4 uur speelt hij de muziek van Miles Davis in de stijl van diens beroemde plaat ‘Kind of Blue’. Hij wordt terzijde gestaan door tenorsaxofonist Ben van den Dungen die een week later te horen zal zijn op het North Sea Jazzfestival en altsaxofonist Paul van der Feen, een belangrijke solist bij het Metropole Orkest.

Zaterdagavond 5 juli  2014
Michael Varekamp speelt de muziek van Duke Ellington

De twee moderne saxofonisten uit het middagprogramma worden opgevolgd door twee blazers met een meer ‘klassieke’ stijl. Klarinettist/altsaxofonist Jaap Schoneveld en trombonist Eelco van Velzen zullen Michael Varekamp bijstaan bij het ten gehore brengen van muziek van Duke Ellington.

De ritmesectie bestaat uit de immer swingende pianist Udo van Boven, bassist Vincent Kuiper en drummer Ben Schröder. Deze door de wol geverfde muzikanten kunnen alles spelen.



Zondag 6 juli 2014
Deborah J. Carter met Zandscape

Een indrukwekkende slotmiddag van het jazzweekend met Deborah J. Carter. Er zijn weinig zangeressen in Nederland en misschien wel in de wereld met zoveel funk, gospel en soul in hun stem. Wat ze ook zingt, het is onmiddellijk herkenbaar. Zij wordt begeleid door Zandscape, het kwartet van haar echtgenoot, de bassist Mark Zandveld, met Gunnar Graafmans vibrafoon, Jeen Rabs gitaar en Jurjen Bakker drums. Het wordt zeker een avontuur om te horen wat Deborah en Mark ervan maken!


 
TOEGANG: UW GIFT

Dit project is een samenwerking van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, Cultureel Café Bacchus en WV De Nieuwe Meer.

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer, Stommeerweg

Tijd:
4-6 juli 2014

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»