programmaprogramma

De favoriete film van Constantijn Hoffscholte

De favoriete film van Constantijn Hoffscholte

FavoCinema presenteert in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een reeks filmavonden in de huiskamer van Aalsmeer: De Oude Veiling.

‘Bekende Aalsmeerders’ worden uitgenodigd om hun favoriete films te delen met een belangstellend publiek. We leren een Aalsmeerder kennen door zijn of haar favoriete film, voorafgegaan door een interview. 

Deze keer hebben we we Constantijn Hoffscholte uitgenodigd.

Constantijn was tot 2017 eigenaar van het Aalsmeers Boekhuis. Hij is ook bekend van het voetbalboek “Van Kindvall tot Kuijt”, over de spitsen van Feijenoord. Sinds 2018 is hij museum-coördinator en vanaf 1 januari adjunct-directeur van het Flower Art Museum in Aalsmeer. De keuze voor zijn favoriete film heeft te maken met zijn interview-werk met nabestaanden van het drama, wat diepe indruk op hem maakte.

De film is een tijdloos verhaal waarin de zinloosheid van de oorlog naar voren wordt gebracht. Een film over psychologische oorlogsvoering, doorzettingsvermogen en natuurlijk strijd. Dit alles weergegeven tegen een schitterend decor. Het eerste uur spitst zich toe op de strijd over principes. Daarna worden loyaliteit en collaboratie de inzet van het verhaal. Dit is een van de beroemdste, meest bekroonde en tevens meest omstreden Britse films uit de geschiedenis. Een film die de schijnwerper zette op een stuk geschiedenis dat bij het grote publiek onbekend was.De voorstelling vindt plaats in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer (google map)

Aanvang: 20.30 uur

Toegang: je gift

 

Locatie:
De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer

Tijd:
zaterdagavond 7 maart 2020 om 20.30 uur

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»