programmaprogramma

De favoriete film van  Gido Oude Kotte

De favoriete film van Gido Oude Kotte

De favoriete film van onze burgemeester

Op 7 december verrast onze burgemeester Gido Oude Kotte ons in FavoCinema met zijn favoriete film. Gido is sinds april 2019 de verse burgemeester van Aalsmeer. Daarvoor is hij wethouder geweest in de gemeente Heerhugowaard. Vanavaond kunnen we hem beter leren kennen via zijn keuzefilm en een kort voorafgaand interview.

Favocinema organiseert in samenwerking met de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, deze filmavonden, met het principe dat de titel van de film vooraf niet wordt gemeld.

Dit ludieke idee, van de vooraf 'onbekende' film, levert namelijk bijna altijd onverwachte en verrijkende ervaringen op. In ieder geval kan er ook gekeken worden met de ogen van de gast.

De keuze van Gido is een typische vreemder-dan-fictie-film; een wonderlijk waargebeurd verhaal. Een onwaarschijnlijke zoektocht naar een speld in een hooiberg. De film bestaat uit twee delen; een fysieke overlevingstocht, als een indrukwekkend rauw energiek drama, gevolgd door een psychologische overlevingstocht zo’n twintig jaar later. Eenmaal bij de finale aangekomen, weet de film te ontroeren dankzij het indrukwekkende acteerwerk. De film is gebaseerd op een autobiografische bestseller.

Het verhaal is vakkundig verfilmd met weide shots die zich van bovenaf over uitgestreken landschappen heen glijden, als een cursor zich boven een landkaart beweegt. De eerste helft bestaat uit fragmentarische beelden met naar zwart vervagende scenes. Het resultaat is een intiem en vakkundig geschoten verhaal vanuit verschillende perspectieven. Zeker de eerste helft is uiterst aangrijpend. De fantastische cast schittert en weet het geheel invoelbaar te maken. De hoofdrolspeler is geen moment op acteren te betrappen, alsof hij het avontuur zelf meemaakt.

Locatie:
De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer

Tijd:
7 december 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»