programmaprogramma

De favoriete film van Joost Hoffscholte

De favoriete film van Joost Hoffscholte

FavoCinema presenteert in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een nieuwe reeks filmavonden in de huiskamer van Aalsmeer: De Oude Veiling.

‘Bekende Aalsmeerders’ worden uitgenodigd om hun favoriete films te delen met een belangstellend publiek. We leren een Aalsmeerder kennen door zijn of haar favoriete film, voorafgegaan door een interview. Dit keer Joost Hoffscholte.

Joost Hoffscholte is van 1985 tot 2007 burgemeester van Aalsmeer geweest, waar hij nog steeds woont. Onlangs onthulde hij met gepaste trots de naar hem genoemde weg. Een eerbetoon aan een geliefde burgemeester.

De keuzefilm van Joost is een klassieker. Eigenlijk ook een soort eerbetoon aan een oude meester. De film is een van de eerste met aanklachten tegen dictaturen en misschien daarom wel weer heel actueel. Het verhaal heeft de vorm van een satire, waar de regisseur een meester in is. Het plot is hilarisch opgebouwd rond een persoonsverwisseling. In de film komt een toespraak voor die wordt gezien als een van de beste toespraken in de filmgeschiedenis.

Het was de eerste film die een persvoorstelling vooraf kende. De productie duurde langer dan gepland en de regisseur wilde de krantenkoppen voor de première. Hij besefte later dat deze dan wel de toon over de film zou bepalen en niet de bezoeker. Toen de film uiteindelijk uitkwam was ie al ingehaald door de werkelijkheid.De voorstelling vindt plaats in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer (google map)

Aanvang: 20.30 uur

Toegang: je gift

 

Locatie:
De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer

Tijd:
20 april 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»