programmaprogramma

De favoriete film van Cees Tas

De favoriete film van Cees Tas

FavoCinema presenteert in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een nieuwe reeks filmavonden in de huiskamer van Aalsmeer: De Oude Veiling.

‘Bekende Aalsmeerders’ worden uitgenodigd om hun favoriete films te delen met een belangstellend publiek. We leren een Aalsmeerder kennen door zijn of haar favoriete film, voorafgegaan door een interview.

Deze keer is het de beurt aan Cees Tas, groenbeheerder in Alphen aan de Rijn, Aalsmeerse muzikant en actief voor de stichting Bovenlanden Aalsmeer.

In zijn favoriete film speelt de muziek een belangrijke rol.

Het culturele verschil tussen economische klasse en blank en donker Amerika is de subtext van deze film. In drie dagen wordt een mooie road trip gemaakt door de hardlands van het zuiden van de Verenigde Staten, die ook de problemen van corruptie, armoede onder blank en donkere mensen en rassenverdeling laten zien.

De muziek illustreert het cultuurverschil en speelt een hoofdrol in de film. In de opening wordt de Turkse Mars van Mozart gespeeld om deze vervolgens te laten eindigen met wat noten uit de klassieke blues toonladder. Alles draait om de passie van een van oorsprong klassiek muzikant en zijn zoektocht naar de roots. Deze film eert de legendarische figuren uit een prachtige muziektijd.De voorstelling vindt plaats in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer (google map)

Aanvang: 20.30 uur

Toegang: je gift

 

Locatie:
De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer

Tijd:
23 maart 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»