programmaprogramma

LEZING over architect J.G. WATTJES

LEZING over architect J.G. WATTJES

J.G. WATTJES, hoogleraar, publicist, filosoof
ARCHITECT van het AALSMEERS STATION

door kunsthistorica TINEKE LOGGERS


De werkgroep Architectuur en Monumenten van stichting KCA wil u kennis laten maken met prof.ir J.G.Watjjes (1875-1944), ontwerper van het Aalsmeers station en publicist over ontwikkelingen in de bouwkunst waar vooral hier in Aalsmeer voorbeelden van zijn terug te vinden.

Het is mede om die reden dat de werkgroep kunsthistorica Tineke Loggers, heeft uitgenodigd. Zij is een dochter van de tweelingbroer van voormalig burgemeester van Aalsmeer G.C. Loggers. In het boek Wattjes en de Nieuwe Bouwkunst’ (2005) geeft zij een veelzijdig beeld van deze bijzondere architect die mede als publicist zijn internationale bekendheid kreeg.

Wattjes liet het buitenland kennis maken met de boeiende architectuurontwikkelingen in het interbellum in Nederland en maakte de internationale architectuurontwikkeling bekend in ons land.

In zijn visies was hij zijn tijd ver vooruit. De lezing geeft een indruk over de invloed van Wattjes op de grote veranderingen in de bouwkunst mede gebaseerd op filosofische opvattingen in zijn tijd. Veel van zijn opvattingen zijn weer actueel. Dat betreft niet alleen zijn gevoel voor schoonheid  maar ook zijn kennis en inzicht.

U gaat in de lezing kennis maken met deze beroemde hoogleraar, architect, publicist, filosoof. 


 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus Gerberastraat 4 Aalsmeer

Tijd:
4 november 2018

Toegang € 5

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»