programmaprogramma

Dag van de Architectuur 2010

Dag van de Architectuur 2010

In het teken van hergebruik

Drie veilinggebouwen krijgen speciale aandacht:


Bloemenlust

aan de Oosteinderweg van architect De Klerk, met uitbreidingen van Staal en Berghoef is nu in gebruik als café/restaurant, overdekt beach volleybalcentrum en overdekte kinderspeelplaats Chimpie Champ. Tijdens rondleidingen op zaterdag en zondagmiddag om 14.00 en 16.00 uur, en de vertoning van een oude film, krijgen bezoekers een indruk van de rijke geschiedenis, de gerestaureerde tribune, de vele nog aanwezige originele bouwelementen en de geweldige kapconstructie.


De Oude Veiling

aan de Marktstraat, nu café/restaurant, van J.F. Berghoef biedt een fototentoonstelling over de geschiedenis van deze plek en de vertoning van een korte film uit 1931. Te zien is de grote uitbreiding van de CAV. de aanvoer van de bloemen, per praam en per fiets en een bezoek van Prins Bernhard.


De CAV

aan de van Cleeffkade van architect Staal met uitbreidingen van architect Berghoef  heeft tot zeer recent gediend als tv-studio van Endemol, in heel Nederland bekend door de vele televisieprogramma's die hier opgenomen zijn. Inmiddels staat dit gebouw opnieuw open voor weer een nieuwe bestemming. Ook hier worden rondleidingen gegeven op zaterdag en zondagmiddag om 14.00 en 16.00 uur.


Naast het bezichtigen van deze veilingen geeft de KCA  éénmalig een bijzonder boekje uit over de architectuur en de geschiedenis van Bloemenlust, de Oude Veiling en de CAV, geïllustreerd met oude foto's. Dit boekje is gratis te verkrijgen bij de rondleidingen, de VVV en de verschillende boekhandels in Aalsmeer.

 

Locatie:
Bloemenlust, De Oude Veiling en CAV

Tijd:
26-27 juni 2010

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»