programmaprogramma

5 jaar Jazzfeest op haven De Nieuwe Meer

5 jaar Jazzfeest op haven De Nieuwe Meer

DRIE BIGBANDS
op 29 juni, 30 juni en 1 juli 2018

Vijf jaar Jazzweekend op jachthaven de Nieuwe Meer: dat moet gevierd worden! Er treden maar liefst drie spetterende bigbands op, afkomstig uit de regio. Dat betekent drie dagen met soepele Swing, vette Blues, opzwepende Latin, loeistrakke Funk en dampende Rock.


Vrijdagavond 29 juni om 9 uur

Pete Bog’s Bigband
 met achttien musici uit de regio Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht en De Ronde Venen. De band, onder leiding van Leon van Mil, speelt zowel het vertrouwde bigbandrepertoire van de 20ste eeuw met stukken van Sammy Nestico, Cole Porter, Duke Ellington, Count Basie en anderen, als prachtige stukken uit het Latin- en Poprepertoire, in een bigband-jasje. De band is opgericht in 1995, toen bekend als De Hint Bigband, en is in 2013 verzelfstandigd tot de ‘Pete Bog’s Bigband’. De band heeft de laatste jaren zijn repertoire sterk uitgebreid. Op strategische plekken in de band zitten heerlijke solisten die de zaak nog verder kunnen opzwepen.


Zaterdagavond 30 juni om 9 uur

Fellows Bigband;
 een echte Amstelveense bigband, die ‘all time classics’ speelt, onder leiding van jazztrompettist Loet van der Lee. Naast traditionele bigbandnummers van grootheden zoals Count Basie en Duke Ellington is er plaats voor Latin, Pop en Funk. De Fellows Bigband is in 1981 opgericht (als Bounce Bigband) en bestaat uit twintig leden, sterk variërend in leeftijd. In de bekende jazzmusicus Loet van der Lee heeft het orkest een unieke dirigent. Loet staat immers aan het hoofd van de professionele Holland Bigband en werkt als trompettist met orkesten als Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Cubop City Bigband en het Glenn Miller Orchestra.


Zondagmiddag 1 juli om 4 uur: de ‘Grande Finale’ 

Met de Kosmosis Bigband 
uit Amsterdam. De muzikale inspiratie van Kosmosis is waarlijk kosmisch en breed te noemen. Opgericht door Joost Dieho in september 2003 onder de naam Soulrebels Big Band heeft Kosmosis zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste muzikanten met een interessant repertoire. Het muzikale spectrum van de Kosmosis Bigband kent vele dimensies. De band speelt mooie subtiel swingende Braziliaanse stukken, zoals een snelle Frevo of Samba, maar ook een vettige Funk groove van Herbie Hancock, een fraaie Jazz Ballad van Pat Metheny of een stevig stukje Latin van Paquito D’Rivera. Dit alles wordt op krachtige en subtiele wijze ondersteund door een uitgebreide en uitstekende ritmesectie.


Het weekend belooft opnieuw een muzikaal feest te worden, mede georganiseerd door KCA en cultureel café Bacchus. Op de Nieuwe Meer, Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer.

Toegang: uw gift.

Inlichtingen:
Henny Essenberg tel. 0297-327698 en Pierre Tuning, tel. 0297-360355.

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer, Stommeerweg

Tijd:
29 en 30 juni, 1 juli 2018

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»