programmaprogramma

KCA Jazz met 'Ellister4' in Bacchus

KCA Jazz met 'Ellister4' in Bacchus

Ellister van der Molen kan gezien worden als één van de beste jazztrompettisten van Nederland (en Europa!). Ze is een veel gevraagd freelance musicus, mede omdat ze zo veel muziekstijlen beheerst. Ellister speelt al sinds haar negende jaar trompet. Mei 2000 is zij afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij les had van o.a. Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Eric Vloeimans. Daarnaast volgde zij masterclasses bij onder meer Lee Konitz, Barry Harris en Claudio Roditi. Zij speelde o.a. in Hongarije, Finland, Egypte, Frankrijk en Denemarken en ook op het North Sea Jazz Festival was Ellister de laatste jaren vaak te horen.

Zij is momenteel op tournee met de Amerikaanse pianist Jeremy Manasia voor een reeks concerten met haar band ‘Ellister4'. Het project draagt de naam ‘Smalls NYC' naar het gelijknamige jazzcafé in New York waar het idee voor de tour geboren is. De band bestaat verder uit bassist Jos Machtel en drummer Thorsten Grau.

Jeremy Manasia kwam in 1993 op aanraden van pianolegende Barry Harris naar Den Haag om daar aan het conservatorium lessen te volgen bij Frans Elsen. In een paar jaar had hij hier in Nederland niet alleen zijn stijl verder ontwikkeld, hij had ook zijn eerste cd opgenomen (met ‘Five Up High') en speelde onder andere met Benjamin Herman en Jasper Blom. Inmiddels is hij alweer vijftien jaar terug in New York, waar hij naast zijn docentschap aan de prestigieuze Manhattan School of Music veelvuldig optreedt. Dit jaar nam hij met zijn trio zijn derde cd als bandleider op: ‘Green Dream'.

Het kwartet speelt voornamelijk eigen werk. Eigenwijs maar toch passend binnen de ‘Haagse school', waar onder meer de broers Ack en Jerry van Rooijen, Jarmo Hoogendijk, Frans Elsen maar ook bijvoorbeeld Peter Beets en Simon Rigter onder vallen.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
25 mei 2013

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»