programmaprogramma

Jazzfeest op haven De Nieuwe Meer

Jazzfeest op haven De Nieuwe Meer

MIS HET PONTJE NIET!

op
JACHTHAVEN DE NIEUWE MEER AALSMEER
Stommeerweg 2
1431 EW Aalsmeer


Op vrijdagavond 1 juli gaat om 9 uur - LEO’S DRUGSTORE van start, een zevenmansband met Han Smit trompet, Rainer Műller trombone, André van Willigenburg saxofoon, Peter de Gelder vibrafoon, Dick van Lokhorst piano, Lenny Fleer bas en Pim de Boer slagwerk.

De unieke sound van de drie blaasinstrumenten trompet, saxofoon en trombone in combinatie met vibrafoon, de eigen maatwerk-arrangementen en het niet alledaagse repertoire maken de band uniek in zijn soort.


De zaterdagavond 2 juli om 9 uur - Kornettist Michael Varekamp en klarinettist Bernard Berkhout met AS GOOD AS IT GETS. Het beeld staat nog steeds op ons netvlies: twee mannen, zittend naast elkaar, wit overhemd, buikje, bretels, met hun hakken op-en-neer de maat aangevend. De ene met een klarinet, de ander met een kornet. De klarinettist is Bernard Berkhout, ooit in de jaren tachtig door Pim Jacobs geïntroduceerd als de Benny Goodman van Nederland, de kornettist is Michael Varekamp, een alleskunner die in deze band voor de expressieve swingstijl-met-demper van Cootie Williams kiest. Onvergetelijk.


Het slotakkoord, op zondagmiddag 3 juli om 4 uur, is van zangeres Colette Wickenhagen met saxofonist Robbert Tuinhof. Wat een fantastische zangeres! En ze woont nog eens vlak om de hoek. Letterlijk. In Amstelhoek! Colette Wickenhagen was de grote verrassing die saxofonist Robbert Tuinhof introduceerde in Bacchus, als ‘grande finale’ van de Aalsmeerse Kunstroute 2015. Er was een gelegenheidsband samengesteld om Colette te begeleiden – en het klikte enorm!

We krijgen er niet genoeg van. De zangeres geeft aan hoe zij het wil, dirigeert en enthousiasmeert de solo’s van de muzikanten en draagt met adembenemende improvisaties haar steentje bij aan het muzikaal avontuur.


 

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer, Stommeerweg

Tijd:
1,2 en 3 juli 2016

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»