programmaprogramma

Maartje Meijer Quintet

Maartje Meijer Quintet

Maartje Meijer piano & zang, Maarten Hogenhuis saxofoon, Joris Roelofs basklarinet, Tobias Nijboer contrabas, Joan Terol Amigó drums

Een opzienbarend muzikaal talent maakt voor de tweede keer haar opwachting in Bacchus. Maartje Meijer is de rijzende ster die hier op 2 januari een indrukwekkend nieuwjaarsconcert komt geven.
Maartje Meijer (1985) begon als kind met klassiek piano, zong tijdens de middelbare school in diverse pop-bandjes. Ze studeerde twee hoofdvakken, piano en zang, aan het conservatorium van Amsterdam. In Berlijn studeerde Maartje arrangeren/compositie bij Jörg Achim Keller (chef-dirigent NDR bigband).

Ze schreef arrangementen voor The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Frommermann. Maartje is huisarrangeur en muzikaal leider van New Amsterdam Voices en geeft workshops close harmony aan verschillende conservatoria.

Naast met haar trio metTobias Nijboer (contrabas), Joan Terol Amigó (drums) neemt ze als speciale gasten de saxofonist Maarten Hogenhuis (van o.a. BRUUT!) en basklarinettist Joris Roelofs mee.

De muziek van het Maartje Meijer Kwintet kun je bestempelen als jazz met invloeden van klassiek en pop. De tweede CD staat gepland voor medio januari en het optreden in Bacchus is een try-out voor de CD release tour die op 9 januari in het Bimhuis van start gaat.Het jazzconcert vond plaats in Cultureel Café Bacchus.

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
2 januari 2016

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»