programmaprogramma

Pierre's Jazzles

Pierre's Jazzles

Reuzen uit de jazzgeschiedenis staan centraal in de muzikale avonden die Pierre Tuning presenteert in Cultureel Café Bacchus. Op deze vrijdagavond zal Pierre Tuning aan de hand van beeld en geluidsmateriaal vertellen over trompettist Chet Baker en de invloed van Chet op de jazzmuziek.

Begin jaren vijftig was Chet Baker (1929-1988) een van de sterren van het Gerry Mulligan Quartet. Vooral de platen waarop hij zowel trompet speelt als zingt, maakten hem tot een idool. In 1955 gaf hij, voor het eerst in Europa, concerten in het Concertgebouw en het Kurhaus.

Zijn loopbaan was getekend door een heroïneverslaving – wat niet belette dat hij tot zijn dood indrukwekkende muziek bleef maken. In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei 1988 viel hij, waarschijnlijk onder invloed van drugs, uit een raam van kamernummer 210 van Hotel Prins Hendrik op de Prins Hendrikkade 55, te Amsterdam. Hij overleefde de val niet; hij werd 59 jaar oud.

Pierre Tuning zal een beeld schetsen van Chet’s vooral Europese carrière, met concertopnamen uit 1964, 1979, 1987 en 1988 – de laatste van nog geen zes weken voor zijn vroege dood. Het portret van een junk, maar ook van een geniale trompettist met een blijvende nalatenschap.Pierre vertelde op vrijdagavond 28 november 2014 in Cultureel Café Bacchus

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
28 november 2014

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»