programmaprogrammaGroep 6a van de Hoeksteen kwam op 2 maart op de fiets naar Het Oude Raadhuis voor de tentoonstelling van Heidi Wallheimer en voor het kleine natuurmuseum op de kinderkunstzolder. Lees hier verdere en bekijk de foto's.


Bomen tekenen

De tuin achter het Oude Raadhuis biedt uitzicht op reuachtige beuken van wel 300 jaar oud. Net als de kerk zijn de eeuwenoude bomen beschermde Rijksmonumenten. Reden voor Annefie van Itterzon van Stichting KCA om de bomen tijdens een kunstkijkles, samen met kinderen van dichtbij te bestuderen.

Natuurstudies met pastelkrijt op papier, de resultaten ziet u op deze foto.


Workshop: Dieren tekenen voor kinderen

De tuin van het Oude Raadhuis werd op zaterdag 21 september omgetoverd tot een tekenatelier voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

Een prachtige Vlaamse reus en een kleurrijk gevederde kip stonden model in een echte tekenles.

De 16 jarige Niels uit Aalsmeer (zie foto) kent alle diersoorten, hij is ermee opgegroeid en heeft de mooiste raskippen achter zijn huis. Voor de workshop koos hij twee tamme exemplaren die hij meenam naar het Oude Raadhuis.

Klik hier om het fotoalbum 'Workshop: dieren van dichtbij tekenen' te bekijken

Verlichte botenshow in waterverf

De verlichte botenshow is een prachtig onderwerp voor een tekening. De Westeinderplas met watertoren, een optocht van boten, vrolijke mensen en kleurrijk vuurwerk.

Allemaal in één tekening van Joy van Leeuwen uit Aalsmeer. (zie foto)

Groep zeven van de Jozefschool kreeg les in aquarel-techniek van Annefie van Itterzon van KCA. Lees hier meer over de Kunst-kijk-lessen.

De tekeningen waren te zien tijdens de Kunstroute 2013 op de Kinderkunstzolder.