programmaprogramma

Jacqueline Bohlmeier en Han Klinkhamer

Jacqueline Bohlmeier en Han Klinkhamer

Verwonderd stelt Jacqueline Bohlmeijer vast dat een boom alleen aan de buitenkant groeit: 'het leven zit tussen de stam en de schors'.

Ze verbaast zich over het ongrijpbare van de groei, over de holtes, noesten, kronkelende tentakels of jonge loten die onverwachts opduiken.

In haar objecten wuiven deze uitlopers met triomfantelijk gebaar, of ze rollen met hun spierballen, trots op de groeikracht waarmee ze hun omgeving in bezit nemen.

Han Klinkhamer is een landschapsschilder. Zoals het land bewerkt wordt in de werkelijkheid, zo bewerkt Klinkhamer zijn doek. Het ritme van de natuur, het ingrijpen van de mens, de beelden van horizon, water en land. Klinkhamer probeert het te grijpen en legt zijn impressies vast op doek. Het resultaat zijn prachtige doeken waar je langzaam in kunt wegdromen met een gevoel van herkenning.

Naast de meer traditionelere manieren van verbeelden heeft Klinkhamer zich sinds enkele jaren ook toegelegd op een nieuwe techniek; het maken van tekeningen op de tablet (iPad). Hij gaat op het tablet te werk alsof het een doek is, hij tekent en bewerkt met verschillende digitale gereedschappen en ook hierbij speelt het proces van toevoegen en weghalen een grote rol.


 Deze expositie is te zien t/m 17 juni 2018 in:

  • Het Oude Raadhuis (google map)
  • Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • toegang gratis
  • openingstijden: donderdag t/m zondag 14.00 - 17.00 uur

 

VORIGE EXPOSITIES

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Van 3 mei t/m 17 juni 2018

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»